October

En-halua-käyttää-otsikkoa-QA-mutta-en-keksi-muutakaan

Oliko sulla muita maavaihtoehtoja kuin Saksa ja miten päädyit just siihen?

Ei oikeastaan, Itävaltaa ja Ruotsia harkitsin mutta oikeestaan ihan alusta asti tiesin että haluan just Saksaan. Oon opiskellut saksaa kasiluokalta asti ja halusin parantaa mun kielitaitoa ja muutenkin tutustua saksalaiseen kulttuuriin paremmin. Venäjäkin ois kyllä ollut aika cool mutta sitten yliopistossa ehtii ehkä sinnekin!

 Mitä harrastuksia sulla on siellä?

Juoksen paljon, pyöräilen ja luen, ja sitten oon uutena juttuna alottanu suunnistuksen! Ja jos Frendien kahtomisen laskee harrastukseksi (Sara <3) niin se 😀

Millon tuut takas Suomeen?

Heinäkuun kuudes (muistaakseni).

Miten sujuu saksa?

Hyvin! Viimesen kuukauden aikana oon puhunutkin pelkkää saksaa (tai siis englannin tunneilla englantia) ja oon jo lukenutkin jonkun verran kirjoja saksaksi. Koulussakin ymmärrän jo aineesta riippuen melkeen kaiken 😀

Mitkä asiat on erilaisia Saksassa ku Suomessa?

THE MAITO. Täällä ei oo rasvatonta maitoa ollenkaan, aina joku yli kolme prosenttia rasvaa ja se maistuu lähinnä kermalta. Sitten ovet aukeaa väärään suuntaan eli sisäänpäin (siis vaikka julkisilla paikoilla meet tavallaan sen oven kanssa vessaan), ikkunat aukeaa useesti ylhäältä, liikenne tuntuu tosi kaoottiselta ku pyörillä ei ajetakaan jalkakäytävällä vaan ihan siellä missä autotkin. Myös koulunkäynti on tosi erilaista, siitä teen myöhemmin ihan oman postauksen. Näitä erilaisuuksia ois varmasti vaikka kuinka paljon mutta oon jo tottunut joihinkin enkä nyt enää huomaa niitä 😀 Yksi shokin aihe oli tänään Halloweenin viettäminen – en ollut tiennyt että saksalaiset lapset viettää Halloweenia samaan tapaan kuin Amerikassa ja pahaa aavistamatta lähin pimeällä lenkille. Ihan muutama säikähdys vaan.

Onko sulle tullu vielä kulttuurishokkia?

Ei ainakaan tietääkseni haha.

Millanen sun normipäivä siellä on?

Arkena herään maanantaista keskiviikkoon ja perjantaisin vartin yli kuus – torstaisin mulla alkaa kaks tuntia myöhemmin –  syön aamupalan, lähen kouluun bussilla seitsemältä, oon koulussa kuudesta kahdeksaan tuntia jos mitään tunteja ei oo peruttu ja sitten tuun bussilla kotio tai meen salille. Kotona syön lounaan jos en oo syönyt jo kaupungilla, käyn vähän aikaa ulkona lenkillä tai muuten vaan seikkailemassa, teen läksyt ja luen kirjaa. Illalla syödään iltapala seitsemän tai kahdeksan aikoihin, ja sitten vielä katson Netflixiä tai jatkan kirjan lukemista.

Miten koulu menee?

Tosi hyvin! Joka viikko paremmin 🙂 Oon alusta asti tehny kokeet ja testit samalla tavalla ku muutkin, ja ainakin sanakirjan pläräys on vähentynyt kahen ja puolen kuukauden takaisesta huomattavasti.

Mitä teet yleensä viikonloppusin?

Vaikee sanoa millanen mun normiviikonloppu on, mutta kerron vaikka tästä viikonlopusta 🙂 Perjantaina kävin lenkillä ja luin kirjaa, lauantaista sunnuntaihin olin kaverilla yötä, sunnuntaina kävin uimassa ja kahtoin elokuvaa, maanantaina leivoin pipareita, seikkailin pyörän kanssa kolme ja puoli tuntia, pelasin jalkapalloa, kävin lenkillä ja kahtoin illalla La la Landin. Tänään tiistaina meillä oli vieraita ja illalla kävin vielä lenkillä. Nyt oli siis pitkä viikonloppu, normaalisti mun viikonloppu ei kata maanantaita ja tiistaita 😀 Viime viikonlopun olin Dresdenissä ja juoksin puolimaratonin, eli tosiaan mun viikonloppujen sisällöt vaihtelee aika paljon. Ensi viikonloppuna meen Dresdeniin jouluostoksille kaverin kanssa ja teatteriin 😀

 

Kaipaatko jotain asioita Suomesta?

Jo mainittua rasvatonta maitoa ainakin 😀 Ja mopoa! En oikeestaan mitään muuta, mulla ei oo vieläkään ollut kertaakaan koti-ikävä eli so far so good.

Minkä järjestön kautta oot?

YFU:n 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s